Welkom op de website van

Wespenbestrijding - Overijssel

Na het maken van een afspraak komen wij bij u langs het wespennest te bestrijden. Het is handig als u thuis bent om het wespennest aan te wijzen of te laten weten waar u de meeste wespen aantreft. In sommige gevallen hoeft u niet thuis te zijn. Als duidelijk vooraf kan worden aangegeven waar de wespen af en aanvliegen en de toegangsweg is toegankelijk voor ons, dan hoeft u niet per se thuis te blijven.  

Uitvoering-wespenbestrijding

Allereerst wordt gekeken om welke wespensoort het gaat. Dit is belangrijk om tot een juiste bestrijding te komen. Vervolgens wordt de belangrijkste invliegopening van het wespennest bepaald. Het is belangrijk dat de invliegopening niet verstoord is door er bijvoorbeeld purschuim in te stoppen of af te plakken. Dit heeft geen effect, de wespen gaan via een omweg alsnog naar het nest waardoor bestrijding nog lastiger wordt.

Alvorens we beginnen te bestrijden wordt er gekeken naar naar de omgeving of hier nog maatregelen voor moeten worden getroffen. Zijn er nog openstaande ramen, dieren of dierenverblijven zoals visvijvers in de buurt, een speeltuin of moeten we de buren nog even waarschuwen?  

Speciale kleding wordt aangetrokken en adembescherming bevestigd. Indien het wespennest zich op hoogte bevindt, kunnen wij gebruik maken van een ladder of een telescopische lans. In veel gevallen kunnen we op deze manier een bestrijding toepassen van 8 meter en hoger. 

Het bestrijdingsmiddel wat we toepassen is afhankelijk van o.a het soort wesp, de locatie van het wespennest en wordt er rekening gehouden met wet en regelgeving. Wij kunnen gebruikmaken van een vloeistof, aerosol of een poeder, altijd voor professioneel gebruik. In de meeste gevallen verkiezen wij een poeder die onder druk wordt ingebracht. 

Hoornaar-nest-onderkant Hoornaar wespennest van binnen

Dit poeder wordt onder druk zo ver mogelijk in het wespennest gebracht. In dit nest zit een wespenkoningin. Als deze wespenkoningin met het poeder of ander bestrijdingsmiddel in aanraking komt zal de koningin sterven, waardoor vervolgens het hele nest uitsterft. Ook werksters, mannelijke wespen etc. die in aanraking met het bestrijdingsmiddel komen, zullen sterven. Het belangrijkste is dat het bestrijdingsmiddel de wespenkoningin bereikt, zo niet dan zal het nest zich langzaam weer uitbreiden. In de meeste gevallen duurt dit proces 1 dag. Dus de dag na de bestrijding zijn er al meestal geen wespen meer te zien en is het probleem opgelost. Dit geld vaak tot en met Augustus. De wespennesten die na Augustus bestreden worden zijn beduidend groter, dus kan de overlast ook langer aanhouden.

Na de bestrijding ruimen we alles op en laten de werkplek netjes achter. Als laatste wordt er nog uitgelegd wat veiligheid betreft en hoe het verdere verloop zal zijn van het wespennest.

Hier behandelen wij de meest gestelde vragen!

Hoe lang bent u bezig met het bestrijden van een wespennest?                                                           

In de meeste gevallen zijn we een half uurtje bij u om het wespennest te bestrijden

Krijg ik garantie op het bestrijden van het wespennest?

Ja, u krijgt t/m Augustus de volle 100% garantie. Na Augustus is dit afhankelijk van de situatie

Wat is uw tarief? En berekent u voorrijkosten?

Wij hanteren een vast scherp tarief per woonplaats en berekenen geen voorrijkosten

Wanneer is de wespenoverlast verdwenen na een bestrijdingsactie?

De wespenoverlast is doorgaans na een bestrijdingsactie door ons de volgende dag verdwenen